Založ si blog

protest gorila z iného pohľadu

Keď som sa prvýkrát dopočul o proteste gorila, bol som rad že Slováci si nenechajú skákať po hlavách a týmto gestom vyjsť do ulicu ukážu svoj záujem o svoju krajinu a prejavia nesúhlas s tím čo je na slovenskej politickej scéne podľa občanov samozrejmosť. Hovoríme o rozkrádaní štátneho majetku a korupcii ale po čase sa na tento protest pozerám inak…

Prvá vec na ktorú treba upozorniť je že tieto dokumenty vyšli na verejnosť roku 2009 už vtedy pán Nicholson sa začal stretávať s ľuďmi z gorily a zisťovať čí je dokument pravdiví alebo nie. Podľa reakcie niektorých dotknutých sa dalo predpokladať, že dokument je pravdiví.

Takže čo sa stalo keď teraz tesne pred voľbami SaS vytiahla tento spis? Keď sa začal organizovať protest, vznikla oficiálna stránka tejto akcie. Na ňu napísal jeden poslanec z NR a upozornil na to, že ako prvý zareagovali na zverejnenie spisu Gorila a preto by chcel s kolegami preniesť prihovor ku protestu. Bol to prvý pokus spolitizovať túto akciu.

Na prvom proteste v Bratislave začali medzi účastníkmi protestu pobehovať ľudia ktorí rozdávali propagačné letáky strany O.L. . Na šťastie si to organizátori všimli a upozornili na to.

Keď sa pozrieme na zoznam Organizátorov nájdeme tam meno Peter Pčolinsky o ktorom sa píše že jeho matka bola poslankyňa za KDH a brat poslanecky asistent Vladimíra Pálka a  momentálne zástava pozíciu generálny riaditeľ Kancelárie ministerstva vnútra. Vladimír P. a matka P. sú členmi Palkovej a Mikloškovej KDS ciže úzke kontakty a Lipšicom. Palko a Mikloško a ďalší kandidujú za Matovičových OĽ a NO, Matovič maximálne podporuje protesty Gorilla…

Pri požiadavkách ktoré kladu Organizátori je tiež par nejasnosti. Slečna Lucia Gallova ktorá v rozhovore so SME tvrdí že tieto požiadavky dostali mailom od pána ktorého meno nevie číže ho nemusí ani poznať. Hneď potom dodá že ich prehodnotila s ďalšími organizátormi. V tomto istom rozhovore prezradí aj to, že organizátorov protestu nepreverovala nesnažila sa zistiť s kým spolupracuje, čo by sa dalo tiež veľmi ľahko zneužiť. Prvýkrát sa stretli až v piatok na prvom proteste.

A prečo presunúť voľby? Keď chcú zmenu tak nech idú voliť teraz. Odôvodňovať to tým, že sa do septembra všetko prešetrí a ľudia spomínaný v Gorile už nebudú na kandidátkach politických strán je nonsens. To čo trvá roky sa podľa nich dá stihnúť za 7 mesiacov. Veď vravia to čo dostali mailom. Ja v tom vidím inú súvislosť už teraz sa SDKU vďaka gorile dosť klesli preferencie. Strana ktorá by na tomto odklade mohla získať je SaS.

Jeden z najznámejších rečníkov z protestov je Pán Nicholson ktorí píše o tomto spise knihu. Manzelka tohto pána je Lucia Nicholsonová – štátna tajomníčka ministerstva práce / SAS /.  Tu je ďalšia spojitosť tohto protestu a strany SaS. Tak ma dosť dobrý dôvod podporovať tento protest, keď už nič iné aspoň si spraví reklamu pre svoju knihu ktorú by po čase mohol vydať. A určite jej dajú prívlastok ako najočakávanejšia kniha roka.

Na poslednom proteste za dokonca zúčastnil aj samotný Sulík. Ktorému takáto reklama môže priniesť ďalšie hlasí. Týmto som chcel poukázať na par skutočnosti ktorí mi cely tento protest znechutili. Organizátori možno ani netušia komu týmto robia službu, veď politika je vysoká hra. Ale obraz nech si každý urobí sám.

 

Matovič ako zabávač

07.02.2012

Dneska som sa veru dobre pobavil keď som čítal na internete, že pán Matovič žiadal svojich kolegov na kandidátke aby postúpili detektor lží. Ja si už začínam myslieť, že tento pán je silno závislí na pozornosti médií a že by mu ani nevadilo keby na kandidátke bolo 40krat napísané jeho meno. S výstrednosťou akou vstúpil do politiky mu môže závidieť nejeden komik. [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 4826x
Priemerná čítanosť článkov: 2413x

Autor blogu

Kategórie

Archív